Ce facem cu plasele de insecte cand vin ninsorile?

Plasele pe care le montam la geamurile noastre au beneficiul de a fi foarte rezistente, si daca sunt intretinute cum trebuie pot avea o durata medie de viata de pana la 7 ani. Din pacate, acestea nu vin cu instructiuni de folosire, si cei care le monteaza nu se asigura inotdeauna ca stim sa le intretinem cum trebuie. De aceea este important sa ne informam si sa ne ingrijim de ele cu aceeasi grija cu care o facem si cu ferestrele. Daca in timpul verii acestea nu necesita un tratament iesit din comun, iarna trebuie sa avem mare grija ca acestea sa nu fie afectate de intemperii.

Aproape toate elementele meteorologice din timpul iernii au capacitatea de a afecta plasele de insecte. Acestea trebuie ferite de vant, zapada si ger. Astfel, cea mai buna optiune este sa le dam jos, sa le curatam si sa le depozitam intr-un spatiu ferit pana la primavara.

Procedura aceasta este cat se poate de simpla, si poate fi efectuata de catre oricine, cu mentiunea ca plasele sa fie montate in balamale. In cazul plaselor cu procesul de deschidere de tip rulou, este si mai simplu: pur si simplu rulam plasa in caseta de protectie. Atentie, acest lucru se face dupa ce am curatat plasa de orice resturi de zapada sau gheata de pe ea, altfel exista sansa ca materialul din care este fabricata sa fie afectat.

lasa un comentariu