Din ce materiale sunt confectionate plasele de insecte?

Atunci cand ne montam plasele de insecte este bine sa ne interesam de toate detaliile referitoare la acestea, pentru a fi cat mai pregatiti cand incepem sa cautam pe cineva care sa le instaleze. Cel mai important aspect de care ar trebui sa tinem minte este faptul ca aceste plase pot fi montate pe orice fel de tamplarie, fie ea din lemn sau din generatia noua de geamuri termopan. Astfel, nu trebuie sa ne facem griji ca nu putem monta o plasa de insecte in mod profesional daca nu avem geamuri termopan.

Instalarea plaselor pentru ferestre sau usi se face intotdeauna in exteriorul geamului, pentru a nu deranja atunci cand il deschidem (la noi, geamurile se deschid in interior). Montajul nu dureaza mai mult de 30 de minute, si cu exceptia unor situatii iesite din comun, nu se va modifica peretele in care este incastrat geamul. Decizia de a instala plase de insecte la ferestrele dumneavoastra va va ajuta sa va mentineti locuinta curata si aerisita, fara prea mult efort sau bani.

In ceea ce priveste materialele din care sunt confectionate plasele, acestea au o compozitie standard, ce consta in plasa propriu zisa, realizata din fibra de carbon avand culoarea standard gri. Ca proprietate generala, se stie ca sita poate distorsiona cu pana la 10% culoarea mediului exterior, facand-ul mai intunecat, insa acest aspect nu schimba intr-o masura semnificanta vederea spre exterior. Profilul din aluminiu are culoarea standard alb, insa poate fi vopsit la cerere in orice culoare, inclusiv intr-o imitatie de lemn. Acest proces se desfasoara in cuptoare speciale ce asigura calitatea vopselei si impiedica degradarea acesteia de catre intemperii. Felul in care se desfasoara acest proces asigura o calitate inalta a plaselor pentru ferestre, astfel incat acestea isi vor pastra aspectul pentru o perioada indelungata.

Gasiti aici mai multe avantaje ale plaselor de insecte.

lasa un comentariu