Intretinerea plaselor impotriva insectelor

Calitatea plaselor impotriva insectelor este oferita in timp si de intretinerea efectuata acestora. Recomandam intretinerea lor pentru a preveni degradarea si pentru a minimiza riscul de a permite insectelor sa descopere acele locuri prin care ar putea sa patrunda in interior.

Curatarea de praf

Plasele impotriva insectelor, mai ales cele ale caror material principal este fibra de sticla si au orificiile foarte mici, tind sa mentina praful. Curentii de aer, atunci cand geamul este deschis si nu numai, atrag particulele de praf si le depoziteaza pe plasa impotriva insectelor. Curatarea plasei in mod periodic, cu o perie, va indeparta praful si va permite plasei sa respire.

Spalarea plaselor

Desi de cele mai multe ori, plasele impotriva insectelor sunt fixate in exteriorul geamului, ploaia nu este de ajuns pentru a le curata. In zonele secetoase, este indicat sa spalati plasele impotriva insectelor periodic si sa le mentineti curate. In acest fel, atat actiunea razelor soarelui cat si actiunea coroziva a diferitilor compusi din aer sunt indepartate de pe suprafata plaselor. Va fi asigurata astfel si o durata mai lunga de viata a plaselor.

Verificarea integritatii plaselor

Periodic, este recomandat sa se verifice integritatea structurala a plaselor impotriva insectelor. Puteti sa verificati prin presare daca plasa nu s-a desprins din cadrul din lemn sau PVC. Mai puteti sa incercati si balamalele sau elementele de prindere de geam. Acestea ar trebui sa ramana fixe, nepermitand in acest fel insectelor sa gaseasca zone prin care sa se strecoare in interior.

Expertii nostri recomanda intretinerea plaselor impotriva insectelor atat din motive tehnice, cat si din motive de siguranta. Verificarea periodica va ajuta sa evitati sau sa preveniti degradarea plaselor, iar curatarea lor va vor asigura de integritatea acestora. Lupta cu insectele continua mereu, acestea cautand constant brese prin care sa patrunda in interiorul casei si prin care sa distruga confortul dumneavoastra.

lasa un comentariu