Scopul plaselor de insecte

Majoritatea persoanelor care au facut tranzitia la noile tipuri de ferestre termopane aleg sa isi monteze plase de insecte, si asta cu un scop precis: pentru a tine la distanta insectele suparatoare. Avantajul montarii unor astfel de plase este faptul ca ne permit aerisirea caselor noastre fara a permite accesul a diverse obiecte sau animalute nedorite. Nu trebuie sa ne facem griji nici din punctul de vedere al design-ului, deoarece plasele se imbina perfect pe rama de geam termopan, iar rezultatul final va avea un aspect estetic placut. Plasele de tantari au insa si alte functii la care majoritatea dintre noi nu ne-am gandit.

Chiar daca acest concept a fost introdus din pricina tantarilor ce pot transmite diverse boli, odata cu adaptarea lor la viata urbana, si aici ne referim atat la blocuri cat si la case, aceastea au capatat si alte functii. Cu totii stim ca traiul la bloc presupune impartirea unui spatiu cu mai multi locatari. Asta poate duce si la anumite neintelegeri referitoare la normele de igiena. Cei care stau la bloc stiu foarte bine ca daca tin geamul deschis, exista pericolul sa le intre in casa mai mult decat cateva insecte: resturi menajere, frunze razlete, uneori chiar si pasari.

Mai mult decat atat, persoanele care au animale de casa stiu ca exista intotdeauna posibilitatea ca acestea sa intreprinda mici tentative de “evadare”, asa ca este spre binele tuturor sa avem instalata aceasta metoda de siguranta extreme de eficace.

Recapituland, este important sa montam plase la ferestrele noastre pentru:

  • A aerisi casa cat mai bine cu putinta
  • A tine insectele, precum si diverse gunoaie afara
  • A ne pastra animalele de casa in siguranta

lasa un comentariu