Tipuri de plase la geamuri

Utilitatea plaselor de insecte la geamuri este, de cele mai multe ori, invinsa de catre estetica. Necesitatea oamenilor de a-si aranja locuinta in asa fel incat sa le confere conditii propice de trai a facut ca si plasele impotriva insectelor sa fie realizate in spiritul estetic, si de ce nu, Feng-Shui.

Mai multe tipuri de plase impotriva insectelor au fost create, dintre care, cele care au dovedit ca detin cel mai bun raport calitativ-estetic sunt plasele impotriva insectelor de tip rulou si plasele împotriva insectelor pe balamale.

Plasele la geamuri de tip rulou
Aceasta este o varianta ideala si moderna totodata. Plasele la geamuri de acest tip se monteaza usor si, de obicei, permit actionarea lor prin intermediul unui snur.

Din acest motiv, plasele la geamuri de tip rulou pot sa fie pozitionate in asa fel incat sa nu poata fi observate.
In acest fel, nu vor influenta cu nimic estetica incaperii. Din punct de vedere al modelului plaselor de tip rulou, acestea pot fi de diferite culori, pot fi ornamentate astfel incat, chiar si cand isi indeplinesc rolul protector, sa para ca fac parte, natural, din incapere.

De asemenea, plasele la geamuri nu micsorează vizibilitatea, trebuie sa fie rezistente la intemperii, daca sunt plasate in exteriorul geamului si sa reziste sub actiunea ultravioletelor pentru o perioada indelungata de timp.

Plasele la geamuri pe balamale

Acest tip de plase se pot plasa pe un cadru de lemn sau metalic, in exteriorul geamului, si odata instalate, vor ramane fixe in aceeasi pozitie. Balamale reactioneaza atunci cand se vrea deschiderea geamului, permitand o balansare pe verticala sau pe orizontala a plasei impotriva insectelor.
Plasele la geamuri pe balamale pot sa inchida etans, nepermitand insectelor accesul in interiorul incaperii. Permit aerisirea constanta si pot fi in concordanta cu estetica incaperii.

 

 

lasa un comentariu